Press "Enter" to skip to content

Kort historie om Lycos

Lycos, Inc. , er en websøkemotor og en nettportal etablert i 1994, hentet fra Carnegie Mellon University. Lycos inkluderer også et e-postnettverk, webhotell, sosiale nettverk og underholdningssider. Selskapet har hovedkontor i Waltham, Massachusetts og er et datterselskap av Kakao.

Lycos er et universitets-spin-off som startet i mai 1994 som et forskningsprosjekt av Michael Loren Mauldin fra Carnegie Mellon University i Pittsburgh. Lycos Inc. ble dannet med cirka 2 millioner dollar i risikokapitalfinansiering fra CMGI. Bob Davis ble administrerende direktør og første ansatt i det nye selskapet i 1995 og fokuserte på å bygge selskapet inn i en reklamestøttet webportal, ledet av Bill Townsend, som var visepresident, Advertising. Lycos hadde flere års vekst på 1990-tallet og ble den mest besøkte online destinasjonen i verden i 1999, med en global tilstedeværelse i over 40 land.

I april 1996 fullførte selskapet det raskeste børsintroduksjonen fra start til slutt i NASDAQ-historien (LCOS), og avsluttet sin første dag med en markedsverdi på 300 millioner dollar. Det ble også den første søkemotoren som ble offentliggjort før den store rivalen Yahoo! og Excite. I 1997 ble det et av de første lønnsomme internettbedriftene i verden. I 1998 kjøpte Lycos Tripod.com for 58 millioner dollar, og prøvde å “komme inn på portalmarkedet.”